Standaard pagina

22 augustus 2020

De Laakse Lente,

 

Zes weken Zomeractiviteiten voor eenzame ouderen van de Laakse Lente

 

Alweer een paar jaar geleden als wij zes weken zomeractiviteiten organiseren voor alle eenzame ouderen in onze stad of omgeving komt op de eerste maandag direct een oudere Tineke van Schijndel bewoonster Ledeganckplein 61 vragen of zij ook welkom is. Ja natuurlijk en zo merken Netty en Leo direct dat Tineke het fantastisch vindt  en helemaal als wij tot slot een gezamenlijke lunch organiseren, wat een feest zegt Tineke anders zit ik met moeite in mijn eentje een boterham te eten. Na een paar dagen horen wij dat Tineke in de Wissel komt en daar ook geniet van activiteiten.

Nu Tineke is zo enthousiast dat zij vraagt om ook lid te mogen worden van ons huiskamerproject van de Laakse Lente en zijn wij blij dat wij weer een oudere gelukkig en blij te zien. Tineke is zes weken lang iedere dag van de partij en zien haar helemaal opfleuren als mens. Na de zes weken brengen wij ons infoblad uit met altijd mooie foto’s gemaakt door onze Anneke van Kempen en blijkt ook Tineke van Schijndel lachend van plezier op de foto te staan. Wij verspreiden ons infoblad bij alle ouderen woningen in Laak, zo ook bij de Wissel gaat, nu zij lid is van de Laakse Lente ook mee met ons dagje uit wat zij schitterend vindt en staat Tineke vlak na de zomeractiviteiten huilend bij ons op de stoep, want zodra de eerste activiteit in de Wissel voor ouderen plaatsvindt hoort zij daar of opzeggen als lid van de Laakse Lente of je bent hier niet meer welkom in de Wissel. Nu Netty en Leo regelen na aan paar gesprekken onmiddellijk dat Tineke en lid kan blijven van de Laakse Lente en ook in de Wissel welkom is. De laatste maanden hoopt onze Tineke dat zij een verzorgingshuis vindt in de buurt waar haar zus woont en zo haar laatste jaren door kan brengen bij haar zus die haar enorm mist. Nog maar een paar weken geleden als Leo even iets langs brengt bij Tineke schrikken Netty en Leo enorm als Tineke overbrengt getest te zijn voor het Coronavirus en zit te wachten op de uitslag en nu horen wij van Anneke van Kempen dat Tineke is op genomen in een Hospice vlakbij haar zus Afdeling Mastbos Zaart 35 4819 ED Breda. Natuurlijk hebben Netty en Leo direct een kaartje gestuurd.

Ja wat een ramp dat wij dit jaar na acht mooie zes weken zomeractiviteiten waar wij zoveel ouderen een plezier meededen dit jaar dit jaar door het Coronavirus niet konden organiseren, zijn natuurlijk blij dat wij als voorbeeld Tineke van Schijndel hier zo’n plezier mee deden, dat vanaf 2020 een mooie samenwerking met Xtra is ontstaan, waardoor wij nu op drie donderdagen in augustus, al was het maar voor tien ouderen per keer bloemschikken konden organiseren daar Inge v.d. Klei ouderenwerkster van Mooi Laak, regelde met onze grote vriend Bilal Sahin die het Vader Centrum ter beschikking stelde wij een klein groepje ouderen blij konden maken.

 

Lieve Tineke liefs van alle ouderen van de Laakse Lente wij houden van je en alle ouderen hou vol er komen weer mooie tijden aan.

 

Netty – Leo – Leny en alle vrijwilligers De Laakse Lente.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

06.04 | 18:49

kijk op de websitevan de laakse lente

...
27.08 | 07:42

ik ben blij dat ik de laakse lente heb moge lere kennen een geweldige organizatie de heel feel voor ouderen doet GEWELDICH

...
19.04 | 09:33
foto's bloemschikken heeft ontvangen 1
01.10 | 08:25
Peter Heerschop. heeft ontvangen 1
Je vindt deze pagina leuk