Standaard pagina

Riet Ruitenburg, 97 jaar en lid van De Laakse Lente, ging  als supporter van ADO naar ADO – Vitesse.

Het is altijd groot feest, als wij op bezoek gaan bij Riet Ruitenburg ons oudste lid. Toen wij haar bezochten op Hemelvaartsdag, was het weer raak. .

"O", roept Riet gelijk, "ik moet jullie een schitterend verhaal vertellen. Ons verzorgingshuis Rustoord in Leidschenveen organiseerde voor ons  een heel bijzonder uitje. We zijn  naar de wedstrijd ADO – Vitesse gegaan. In de mooie bus van Rustoord worden wij naar ADO gebracht, hartelijk ontvangen door jongeren en we krijgen een schitterende plek boven in het Stadion. Jongens je kon uitkijken over het hele veld, verzorgd met hapjes en drankjes, het enige wat jammer was dat ADO verloor. Maar ik was nog nooit naar een wedstrijd van ADO geweest maar de ontvangst en de verzorging waren in één woord schitterend en dit had ik nooit willen missen. Ja, dat ik dit op mijn leeftijd mee mocht maken is zo mooi!"

 

 

 

Riet heeft uiteraard gelijk, ADO heeft van Vitesse verloren, maar... ze zijn wel op de zevende plaats geëindigd en dat is een knappe prestatie. Harry Jekkers zingt in Oh, Oh, Den Haag:  "k zou best nog wel een keertje met die ouwe naar ADO willen kijken."  Deze zin is me uit het hart gegrepen. Ik zou ook nog wel eens een keertje samen met mijn ouwe naar ADO willen kijken, maar ja, dat kan niet meer. Bovendien ben ik nu zelf een ouwe.

                                                                                                   Carl Doeke Eisma

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

13.09 | 16:15

De Allard Piersonlaan was een deel van mijn kinderjaren.

...
22.07 | 17:54
18-7-2018 heeft ontvangen 1
19.06 | 23:33
gedicht heeft ontvangen 2
06.05 | 13:04
foto heeft ontvangen 1
Je vindt deze pagina leuk